Тук има 447 873 обяви за имоти
Търси + Добави Бележник
Продава  Многостаен, град София, Докторски паметник •  750 000 EUR • ID 79658818 — holmes.bg - [2]
4 Увеличи

Продава Многостаен град София, Докторски паметникID: 79658818

Виж на картата
750 000 EUR
Цената е с включено ДДС
Запиши имота в Бележника
Super Credit
  • Квадратура
  • 182 m2
  • Етаж
  • 4-ти
  • ТEЦ
  • ДА
  • Особености
  • С паркинг / Обзаведен / Тухла, 79658818
Допълнителна информация:
Happy Homes предлага ЕКСКЛУЗИВНО просторен многостаен апартамент разположен в сърцето на гр. София, на една от най-престижните локации Докторски паметник - ул. Проф. Асен Златаров.

Жилището е със застроена площ от 147 кв. м. , ситуиран на четвърти среден етаж с южно изложение, в дипломатическа сграда от 1966г.

Имотът е със следното разпределение:
- Просторна дневна
- Отделна кухня с тераса
- Спалня - 25 кв. м.
- Спалня - 20 кв. м.
- Спалня - 17 кв. м.
- Баня
- Отделна тоалетна
- Килер
- Сградата е с красиви и отлично поддържани общи части.

Към имота се предлага паркомясто в двора на сградата - 50 000 евро

В цената са включени:
- Две мазета с обща площ от 19 кв. м.
- Таванско помещение с площ от 15 кв. м.
- Отоплението в апартамента е на ТЕЦ, настилките са с дървен паркет и гранитогрес. Таваните са с височина 3. 60 м.

За Районa
'Докторска градина е район, емблематичен с аристократичния си дух и престижна локация, част от стария център на столицата. В сърцето му се намира великолепният парк около 'Докторски паметник', на който дължи името си. От едната страна на парка е ул. 'Оборище', проектирана още в първия градоустройствен план на София, бързо превърнала се в една от най-престижните улици на следосвобожденската столица. В достолепните къщи по протежението й, някога строени от именити архитекти е живял индустриалния, търговски, политически и културен елит на страната. Прочутите с романтичния си сецесионовия и бароков стил архитекти като Никола Лазаров, Георги Фингов и Кирил Маричков са оставили великолепни сгради в този артистичен и културен център на града. Едва ли има район в столицата, който може да се похвали с толкова много архитектурни, исторически и културни паметници и сгради от национално значение в него. Тук са величественият катедрален храм 'Св. Александър Невски', Софийският университет 'Св. Климент Охридски', Националната библиотека 'Св. Св. Кирил и Методий', артистичната ул. 'Шипка', Националното музикално училище, редица уютни книжарници, кафенета, магазинчета и ресторанти. За свой адрес районът са избрали и десетки чуждестранни посолства, дипломатически представителства и резиденции. В близост до 'Докторска градина' са сградата на Народното събрание, аристократичната ул. 'Московска', Националната опера и балет, театри, музеи, галерии, сгради и институции - символ на културното и историческо развитие на страната. Наблизо са Борисовата градина, парка 'Заимов' и парка на Военната академия, което заедно със старите дървета по улиците му, правят района изпъстрен със зелени площи. Така независимо от централното и комуникативно място, на което се намира, 'Докторска градина' запазва усещането за уют и спокойствие и е сред най-желаните райони в столицата.
Страница на обявата:
Сподели обявата:
Публикувана в 10:47 на 16 април, 2024 год. Обявата е посетена 74 пъти
Агенция:
Агенция ХЕПИ ХОУМС
ХЕПИ ХОУМС
град София, София,ул. Борис Арсов9

Офис телефони: 0884434300
Телефон: 0889625594

Още оферти на агенцията:
продажби   наеми
Изпрати E-mail на продавача:
  • Въпрос:

  • Вашето име:

  • Вашия Е-mail:

  • Телефон: